top of page

Ik heb mijn diploma kraamverzorgende behaald in 2002.

In de jaren daarop volgend heb ik vele cursussen en trainingen gevolgd.

Basis borstvoeding en verdieping, problemen bij borstvoeding, kolven en borstvoeding in speciale gevallen als tweelingen, vroeggeboorte, schisis etc.

EHBO wordt jaarlijks getraind incl reanimatie.

Hechting, inbakeren, shaken babysyndroom, basisbewust dragen, babymassage, kramen bij verschillende culturen, bekkeninstabiliteit, lichaamstaal, veilig slapen, voedingsrichtlijnen, postpartum depressie, acute verloskunde (bevallingsproblemen), keizersnede & kunstverlossingen, zorg voor overleden baby en vroegsignalering.

Naast dit alles ben ik gecertificeerd met Dunstan Babytaal en Dunstan Babytaaltrainer.

De Dunstan Babytaalmethode

Pasgeboren baby's maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders.

Een moeder vertelde mij laatst: 'Dit is de "gebruiksaanwijzing", iedereen moet dit weten!'.

Ik kan je dit leren, het is niet moeilijk en enorm waardevol.

Wat zijn de voordelen van de kennis van Dunstan babytaal:

  • Minder huilen – Wanneer u weet welke behoefte uw kindje heeft als het begint te huilen, dan kunt u direct met de juiste oplossing komen voor zijn ongemak. U kunt zich voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. En hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!
  • Betere voedingen – Wanneer u gaat voeden als uw kindje echt honger heeft, dan zal het beter aan de borst willen en drinken. Dat is anders als u iedere keer dat uw kindje begint te huilen probeert of het ook honger heeft en aanlegt. Wat zou er gebeuren als uw baby huilt, gevoed word, terwijl er eigenlijk een flinke boer dwars zit? De luchtbel zakt de darmen in en veroorzaakt krampen....waardoor uw kind dus weer gaat huilen...
  • Meer slaap – Als uw kindje ’s nachts wakker wordt, want dat doen veel baby’s in de eerste maanden, is het heel prettig om direct te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boertje dat dwars zit. Uw baby raakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En u ook!
  • Minder stress – Wanneer u goed kunt inschatten wat de behoeften van uw baby zijn en u weet wat u moet doen als uw kindje begint te huilen, dan neemt dat veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap. Dat geeft zelfvertrouwen en rust.
  • Ook voor vaders – Ook als vader kunt u de geluiden van uw baby herkennen. Bij honger moet u wellicht u baby "inleveren" bij uw vrouw, als zij borstvoeding geeft. Maar bij de vier andere geluiden kunt u het zelf oplossen. Daarmee kunt u als vader, vanaf dag één, een gelijkwaardige band opbouwen met uw kindje. Dat is ook fijn voor moeders!
bottom of page